Meedenkpanel

Het Meedenkpanel is een initiatief van Moedig Groningen in samenwerking met gemeente Groningen, de Voedselbank, Stichting Leergeld, WIJ, Stadjers Hand in Hand en Sterk uit Armoede. Elke vier maanden denken mensen mee over wat goed gaat en wat beter kan om mensen met een krappe beurs te steunen. Antwoorden worden vertrouwelijk behandeld en anoniem in een rapport gepubliceerd.

Meedenkpanel: een stem voor mensen met een krappe beurs

In samenwerking met meerdere maatschappelijke organisaties die ondersteuning bieden voor mensen met een krappe beurs organiseren we een Meedenkpanel. Maatschappelijke organisaties kunnen vragen stellen over de dienstverlening maar ook bijvoorbeeld hoe we mensen met een krappe beurs het beste kunnen bereiken. De ervaringen van de panelleden zijn hierbij van groot belang. Niet alleen van mensen met een krappe beurs, maar ook de meningen van vrijwilligers en beroepskrachten zijn van belang. We praten hierdoor niet over, maar direct met de mensen met een krappe beurs. De vragenlijst is drie keer uitgezet in 2022 en 2023.

Moedig Groningen ondersteunt dit prachtige initiatief, faciliteert en jaagt aan.

————

In samenwerking met meerdere maatschappelijke organisaties die ondersteuning bieden voor mensen met een krappe beurs organiseren we een Meedenkpanel

We kunnen als maatschappelijke organisaties vragen stellen over de dienstverlening maar ook bijvoorbeeld hoe we mensen met een krappe beurs het beste kunnen bereiken. De ervaringen van de panelleden zijn hierbij van groot belang. Niet alleen van mensen met een krappe beurs, maar ook de meningen van vrijwilligers en beroepskrachten zijn van belang. We praten hierdoor niet over maar direct met de mensen met een krappe beurs. De vragenlijst wordt meerdere keren per jaar uitgezet.

De maatschappelijke organisaties doen op twee manieren mee.

Ze vragen hun klanten en vrijwilligers deel te nemen aan het panel zodat we veel mensen met een krappe beurs bereiken. Ten tweede kunnen ze als maatschappelijke organisatie ook specifieke vragen stellen aan het panel. De maatschappelijke organisaties willen graag met de uitkomsten van het onderzoek aan de slag. Meedenkpanel is oorspronkelijk een initiatief van de Voedselbank. Ondertussen zijn er meerdere organisaties aangesloten. Het is een groeimodel dus maatschappelijke organisaties kunnen nog aanschuiven. MoedigGroningen ondersteunt dit prachtige initiatief, faciliteert en jaagt aan.

Download hieronder het rapport Pilot Meedenkpanel (13 juli 2022) en de samenvatting Pilot Meedenkpanel (13 juli 2022)

Tweede rapport

Hierbij het rapport van de tweede ronde van het Meedenkpanel. Aan de tweede ronde hebben 430 mensen met een krappe beurs meegewerkt en kent als onderwerpen: de stand van het welzijn, de financiën, Energie-Armoede, het volwassenfonds voor cultuur, een mogelijk busvoordeelabonnement, gebruik deel –e-fietsen en de dienstverlening van zowel Stichting Leergeld en de Stadjerspas.

Download het definitieve rapport tweede ronde van Meedenkpanel (20 oktober 2022)

Derde rapport

Hierbij het rapport van de derde ronde van het Meedenkpanel. Aan deze ronde hebben 243 mensen met een krappe beurs meegewerkt en 9 hulpverleners. De vragen gingen over onderwerpen als: algeheel welzijn, volwassenfonds voor sport & cultuur en dierenwelzijn.

Download het definitieve rapport derde ronde Meedenkpanel (21 febr. 2023)

Meer weten of ook meedoen?

Om onze ambitie te realiseren, zoeken we steun en samenwerking vanuit het werkveld. We hopen dat we ook jouw organisatie of bedrijf kunnen interesseren. Meer weten? Neem dan even contact met ons op.