Gro Next

Wij zijn Moedig Groningen

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Onze ambitie is om professionals en vrijwilligers meer kennis aan te bieden over armoede middels trainingen, lezingen en workshops. Met deze kennis kunnen zij zich (nog) beter bewust worden van wat het betekent om in armoede te leven en signalen van armoede herkennen. Welke ondersteuning kun je bieden, hoe help je iemand het beste vanuit het perspectief van degene die hulp en ondersteuning zoekt.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te verlichten, voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Met goede kennis en benadering kun je het verschil maken.

Trainingsaanbod

Ons aanbod van trainingen, lezingen en workshops is voor professionals en vrijwilligers die mensen in armoede helpen. Je leert de signalen van armoede herkennen en kunt op een passende manier hulp bieden.

Ook werkgevers kunnen bij ons leren: wat doet het met een medewerker die moeilijk rondkomt? En hoe kun je hem of haar ondersteunen?

of bekijk de PDF:

Meer weten of ook meedoen?

Om onze ambitie te realiseren, zoeken we steun en samenwerking vanuit het werkveld. We hopen dat we ook jouw organisatie of bedrijf kunnen interesseren. Meer weten? Neem dan even contact met ons op.