Gro Next

Gro Next is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Ons doel is om professionals en vrijwilligers meer kennis te bieden over armoede door middel van trainingen, lezingen en workshops. Door deze kennis kunnen zij zich (nog) beter bewust worden van de impact van armoede en leren ze signalen van armoede te herkennen. Dit stelt hen in staat om effectievere ondersteuning te bieden, vanuit het perspectief van degenen die hulp en ondersteuning zoeken.

Het vergaren van meer kennis over armoede draagt bij aan het verlichten, voorkomen en bestrijden ervan. Armoede heeft invloed op alle aspecten van het leven, van gezondheid, stress en schulden tot zelfvertrouwen, persoonlijke groei en eigen regie. Door over goede kennis en benaderingen te beschikken, kunnen we echt het verschil maken.

Trainingsaanbod

Ons trainingsaanbod, bestaande uit lezingen en workshops, is speciaal ontworpen voor professionals en vrijwilligers die zich inzetten voor mensen in armoede. Tijdens deze sessies leer je om de signalen van armoede te herkennen en op een geschikte manier ondersteuning te bieden.

Daarnaast bieden wij ook trainingen voor werkgevers aan. Hierbij behandelen we onderwerpen zoals de impact van financiële moeilijkheden op werknemers en hoe je als werkgever passende ondersteuning kunt bieden aan medewerkers die het financieel zwaar hebben.

Meer weten of ook meedoen?

Om onze ambitie te realiseren, zoeken we steun en samenwerking vanuit het werkveld. We hopen dat we ook jouw organisatie of bedrijf kunnen interesseren. Meer weten? Neem dan even contact met ons op.