Over ons

Onze Werkwijze

De werkwijze van Moedig Groningen is om in dialoog met relevante partijen uit het netwerk en ervaringsdeskundigen het thema te verkennen en gezamenlijk te zoeken naar oplossingen. De stichting heeft daarmee een aanjaagrol om iedereen bewust te maken van wat er nu echt aan de hand is in het armoede-, en schuldenvraagstuk. Samen zoeken de partijen naar oplossingen en verbeteringen van het vraagstuk. Deze oplossingen en verbeteringen gaan de deelnemende partijen vervolgens toepassen in de eigen organisatie. De opgedane kennis en ervaring wordt als best practice gedeeld met het netwerk zodat zij er ook van kunnen leren.

We hebben diverse werkgroepen, waarbinnen we op een bepaald onderwerp binnen het armoede thema aan de slag gaan, zoals: werkende armen en opgroeien in armoede.

Wil je meer informatie, heb je ideeën, vragen of opmerkingen?

Neem gerust contact met ons op, je kunt bellen met Evert Janse: 06-15071930. Mailen kan ook via:

GroNext

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Onze ambitie is om professionals en vrijwilligers meer kennis aan te bieden over armoede middels trainingen, lezingen en workshops. Met deze kennis kunnen zij zich (nog) beter bewust worden van wat het betekent om in armoede te leven en signalen van armoede herkennen.

Meedenkpanel

In samenwerking met meerdere maatschappelijke organisaties die ondersteuning bieden voor mensen met een krappe beurs is er het Meedenkpanel. Maatschappelijke organisaties stellen vragen over de dienstverlening maar ook bijvoorbeeld hoe mensen met een krappe beurs het beste bereikt kunnen worden. De ervaringen van de panelleden zijn hierbij van groot belang.

Sterk Netwerk

Sterk Netwerk is een goede samenwerking die tot stand is gekomen met de Gemeente Groningen, CMO STAMM en Moedig Groningen. Aanleiding voor het verbreden van de organisatie is om beter af te stemmen wie wanneer welke bijeenkomst organiseert. Door het samen te doen, combineren de organiserende partijen netwerken, kennis en menskracht voor het organiseren van bijeenkomsten.

Meer weten of ook meedoen?

Om onze ambitie te realiseren, zoeken we steun en samenwerking vanuit het werkveld. We hopen dat we ook jouw organisatie of bedrijf kunnen interesseren. Meer weten? Neem dan even contact met ons op.