Over ons

Onze Werkwijze

Bij Moedig Groningen hanteren we een werkwijze waarbij we in dialoog treden met relevante partijen uit ons netwerk en ervaringsdeskundigen, om samen het thema van armoede en schulden te verkennen en oplossingen te zoeken. Als stichting hebben we een leidende rol om iedereen bewust te maken van de werkelijke problemen die spelen binnen dit vraagstuk. Samen met deze partijen streven we naar oplossingen en verbeteringen. De oplossingen worden vervolgens geïmplementeerd in de eigen organisatie van de betrokken partijen. De opgedane kennis en ervaring worden gedeeld als best practices binnen ons netwerk, zodat anderen er ook van kunnen leren en profiteren.

Binnen Moedig Groningen hebben we verschillende werkgroepen, die zich richten op specifieke onderwerpen binnen het thema van armoede, zoals werkende armen en opgroeien in armoede.

Heb je behoefte aan meer informatie, heb je ideeën, vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan graag voor je klaar.

GroNext

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Onze ambitie is om professionals en vrijwilligers meer kennis aan te bieden over armoede middels trainingen, lezingen en workshops. Met deze kennis kunnen zij zich (nog) beter bewust worden van wat het betekent om in armoede te leven en signalen van armoede herkennen.

Meedenkpanel

In samenwerking met meerdere maatschappelijke organisaties die ondersteuning bieden voor mensen met een krappe beurs is er het Meedenkpanel. Maatschappelijke organisaties stellen vragen over de dienstverlening maar ook bijvoorbeeld hoe mensen met een krappe beurs het beste bereikt kunnen worden. De ervaringen van de panelleden zijn hierbij van groot belang.

Sterk Netwerk

Sterk Netwerk is een goede samenwerking die tot stand is gekomen met de Gemeente Groningen, CMO STAMM en Moedig Groningen. Aanleiding voor het verbreden van de organisatie is om beter af te stemmen wie wanneer welke bijeenkomst organiseert. Door het samen te doen, combineren de organiserende partijen netwerken, kennis en menskracht voor het organiseren van bijeenkomsten.

Meer weten of ook meedoen?

Om onze ambitie te realiseren, zoeken we steun en samenwerking vanuit het werkveld. We hopen dat we ook jouw organisatie of bedrijf kunnen interesseren. Meer weten? Neem dan even contact met ons op.